Logo: Tidsskrift for norsk psykologforening

PsykologerIMedia

PDF-versjon av artikkel Del
Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 47, nummer 12, 2010, side 1131

Psykologer i media

Samliv

Samliv

– Det er utrolig krevende å få til et forhold der begge har barn fra før. Ideelt sett bør man ikke flytte sammen med en ny kjæreste før barna er voksne.

Psykolog Grethe Nordhelle til VG 12.11.2010

Overgrep

Overgrep

Psykologen som har erkjent besittelse og distribusjon av barnepornografi, ble torsdag løslatt. […] Det ble beslaglagt over tusen timer film og flere hundre tusen overgrepsbilder av gutter på mannens datamaskin.

Radio Haugaland 12.11.2010

Suksess

Suksess

Cecilia Samartin er født i Havana på Cuba i 1961. Bosatt i Los Angeles. Utdannet familieterapeut. I løpet av fire år har Samartin solgt 690 000 bøker i Norge. […]

– Neste år er planen å starte praksisen igjen. Å jobbe som psykolog er en viktig del av livet mitt, og en viktig del av min forfattervirksomhet. Det gjør at jeg er i «kontakt» med problemer som ligger nært folks hjerter, sier hun.

VG 7.11.2010

ADHD

ADHD

Psykolog Willy-Tore Mørch sier en bør prøve foreldretreningsprogram uten medikamenter først, og heller supplere med medikamenter hvis det er nødvendig. Har ikke samfunnet råd til å gi familie- og gruppeterapi?

Målfrid J. Frahm Jensen i Klassekampen 12.11.2010

Kommunepsykologer

Kommunepsykologer

Tor Levin Hofgaard fikk støtte av Bent Høie (H), leder i Stortingets helse- og omsorgskomité. – Jeg er ikke så trygg på at det er riktig å legge et terapeut-ansvar på alle fastlegene. Fastlegene har behov for psykologer, helst i nabokontoret. Vi må bruke både lov og økonomi for å få dette til i kommunene, sa Høie.

Dagens Medisin 12.11.2010

Antikreativt

Antikreativt

STØTTER STØTTE: Psykolog Gro Ellen Mathisen. FOTO: Hild Bjelland Vik / Statoil

– Du kan ha folk som gjør en glitrende jobb hver for seg, men som når du setter dem sammen i en gruppe, ikke klarer å komme opp med en eneste god idé fordi de bruker tiden på å være uenige og gjør hverandre utrygge i stedet for å støtte hverandre.

Psykolog Gro Ellen Mathisen til Økonomisk Rapport 7/2010

Beskyldes

Beskyldes

Manchester City-spiss Carlos Tévez avfeier meldingene om at han har oppsøkt psykolog for å få bukt med depresjon. – Han er såret av beskyldningene […], uttaler en talsmann.

Glåmdalen 8.11.2010

Rimer

Rimer

«Splif» sitter inne for «narko, svindel og grovt ran». I tillegg rapper han fletta av de aller fleste […]. – Mener du selv at du trenger hjelp til å tenke annerledes, for eksempel fra en psykolog?

– Psykolog? Han smiler skjevt, den høyre armen går opp og ned når han snakker, han slår takten, som om noe når som helst kan begynne å rime i en forvillet verden.

– Jeg vet ikke jeg. Ingen har foretatt akkurat den vurderingen av meg. Men jeg vet at jeg trenger jobb og leilighet når jeg kommer ut. Og oppfølging. Og det opplegget er altfor dårlig i dag.

Aftenposten 7.11.2010

Kunst

Kunst

Nevrovitenskapen kan lære oss mye om hvordan den kreative hjernen fungerer, men vi kan likevel ikke forstå den skapende virksomhetens opphav.

Psykolog Helge Sletvold i Klassekampen 7.11.2010

Ideelt

Ideelt

Marte-Kari Nesheim (24) vil inn i menneskets dypeste kjerne. Opprinnelig som skuespiller, før psykologien rev henne av scenen. […]

– I min ideelle verden ville samtlige ungdomsskoleelever fått en gratis psykologitime på lik linje med helsesøster eller tannlege. Først og fremst fordi jeg tror det vil vært sunt for de unge, dessuten vil de lære at det ikke er noe å være redd for.

Østlands-posten 6.11.2010

Fotball

Fotball

LÆRKULA: Får fram det verste. Foto: YAY Micro

– Dritslenginga mellom folk flest vitner om dårlig sosial kompetanse, mener psykolog. […] Søndag avgjøres mye i fotballens førstedivisjon, og i begge Østfold-byene slenges det med leppa titt og ofte.

Psykolog Peder Kjøs til NRK Østfold 4.11.2010

Til toppen av artikkelen